Al meer dan 100 jaar Converse sneakers

07-01-2013 - Jeroen Zwart

Converse is al weer meer dan een eeuw oud en het merk is nog steeds erg bekend en populair. Hoe is het merk ontstaan en hoe is Converse zo populair geworden én gebleven?

In 1908 werd in Malden, Massachusetts de Converse Rubber Shoe Company opgericht. Marquis Mills Converse was de man achter de oprichting. In het begin produceerde Converse dagelijks al 4.000 schoenen en in 1915 ging het ook schoenen produceren voor sporters. In 1917 werd de Converse All-Star basketbalschoen geïntroduceerd en mede dankzij basketbalspeler Chuck Taylor kreeg Converse veel bekendheid. 

In de Tweede Wereldoorlog begon Converse met het maken van schoenen en kleding voor piloten en troepen. In de jaren ’70 had het merk het erg moeilijk, dankzij concurrenten zoals Nike en Adidas. Dat kwam vooral door de nieuwe concepten en ontwerpen van opkomende merken. Tegenwoordig wordt Converse wel weer veel gedragen. Het merk, met de bekende ster als logo, werd in 2002 overgenomen door Nike.

Kids-sneakers.nl heeft een uitgebreide collectie kinderschoenen van Converse. Profiteer van de laagste prijzen en bestel snel jongens-, meisjes- en baby sneakers hier online.

Geplaatst in categorieën: Zalando.nl Sneakershop.nl Brand4less.nl

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit bericht