Kinderen steeds meer verwent

26-02-2013 - Marcel de Vries

Heeft u zelf kinderen, of kent u mensen met kinderen? Dan herkent u misschien wel dat ouders hun kinderen aanzienlijk verwennen op het gebied van kinderkleding. Wat er tegenwoordig steeds meer gebeurt is dat ouders duurdere en mooiere kleding kopen dan voor zichzelf. Zo lopen sommige kinderen in jassen van +/- 200 euro per stuk. 

Maar wat is nou de reden hiervan? Waarom zijn ouders bereid om duurdere kinderkleding te kopen?

Uiterlijk
Uit onderzoek is gebleken dat ouders het erg belangrijk vinden dat hun kinderen er goed en verzorgt uitzien. Ze willen niet dat hun kinderen geassocieerd word met een slechte verzorging. Op deze manier hopen ze de kinderen ook een boodschap mee te geven voor later. Als de kinderen er nu goed en verzorgt uitzien, zal de kans groter zijn dat ze zichzelf later beter verzorgen.
Hiernaast geven sommige ouders als reden dat ze bang zijn dat hun kind gepest zal worden zodra ze zich niet aan kunnen sluiten bij andere kinderen die wél merkkleding dragen.

Crisis!?
Je zult je waarschijnlijk afvragen hoe het mogelijk is dat sommige mensen hun kinderen zo kunnen verwennen. Vaak is het zo dat mensen dit ook eigenlijk helemaal niet kunnen. Ze zijn bereid om andere uitgaven te minimaliseren waardoor dure kinderkleding kopen een stuk makkelijker word. Dit vertekent dus het beeld van de crisis. Want in feite hebben mensen geen cent meer te besteden.
Bekende merken profiteren van deze ontwikkeling. Merken als Converse, Ziengs, Esprit plukken hier vooral de vruchten van.

Natuurlijk zijn er ook mensen die niet meegaan met deze ontwikkeling. Deze mensen geven als reden hiervan dat ze het niet nodig vinden om hun kinderen van zulke dure kleding te voorzien aangezien ze de desbetreffende kledingstukken een aantal maanden later toch niet meer zullen passen. Deze mensen hebben ook genoeg vertrouwen in het feit dat ze er zelf goed voor kunnen zorgen dat de kinderen later goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ook zonder dure merkkleding.

Reageer op dit bericht