Reebok, sportief sinds 1895

21-01-2013 - Jeroen Zwart

Bij Reebok denk je heel misschien aan een Afrikaanse antilope, maar de kans is groter dat je het bekende kledingmerk in gedachte hebt. Hoe ziet de geschiedenis van Reebok eruit? 

De eerste ontwikkelingen van Reebok vonden plaats in de 19e eeuw, al weer meer dan 100 jaar geleden dus! Om precies te zijn werd Reebok opgericht in 1895 door Joseph William Foster, in het Verenigd Koninkrijk. De bedoeling was om schoenen te ontwikkelen voor atleten, zodat zij sneller zouden kunnen rennen.

Pas in 1958 werd de naam Reebok bedacht door twee kleinkinderen van Foster. In 1979 werd het merk geïntroduceerd in de Verenigde Staten en in de jaren daarna werd het merk steeds populairder.

Op dit moment is Reebok nog steeds erg bekend en geliefd. Zo is het bijvoorbeeld de officiële schoenenleverancier voor Amerikaanse sportcompetities zoals NFL, NBA en Major League Baseball.

Reebok heeft niet alleen sportschoenen, maar ook een groot assortiment kinderschoenen. Kids-sneakers.nl heeft een ruime keuze aan Reebok kids sneakers. Profiteer van kortingen op de kinderschoenen en bestel snel de Reebok sneakertjes online!

Reageer op dit bericht